top of page
  • karlijnvangeel

Waarom een shoot plannen? Hierom dus!

"Waarom fotografeer jij?" Deze vraag werd mij tijdens een workshop gesteld. Ik moest even goed nadenken over mijn antwoord op deze vraag. Er zijn namelijk vele mensen die fotograferen 'leuk' vinden maar waarom voel ik tot in mijn tenen dat ik wil fotograferen?


Regelmatig als ik bij mijn moeder ben duik ik de kast met fotoboeken in. Ik bof enorm dat er van mijn gehele jeugd vele traditionele plakalbums gemaakt zijn. Al bladerend door deze albums komen er zoveel herinneringen terug. Door het zien van de foto's worden deze herinneringen weer levendig gemaakt en kan ik dit weer doorvertellen aan mijn kinderen; "Hier zaten we te smikkelen aan het kerstdiner, hier waren we op vakantie in Zeeland, hier zat ik nog bij oma in de buik!". Het lijkt wel alsof ik het me allemaal zelf herinner terwijl dit in de meeste gevallen komt doordat ik de foto's regelmatig terugkijk.
Twijfel je nog?


Ik snap dat het soms even 'uit je comfort zone' stappen is:

- Is het niet te gemaakt/geposeerd?

- Sta ik wel leuk op de foto?

- Gedragen mijn kinderen zich?


Ik help hier heel graag bij! Ik stel je op je gemak en heb veel geduld. Het zou toch fantastisch zijn om de tijd even te bevriezen zodat je deze fase nooit meer vergeet? Die blik of dat snoetje vastgelegd op beeld dat je voor altijd wilt onthouden!


Twijfel daarom niet langer en boek die familyshoot - zwangerschapsshoot of newbornshoot! Nu kan het en voor je het weet zijn er 10 jaar verstreken en zou je graag een duik terug in deze tijd willen nemen.

87 weergaven0 opmerkingen
bottom of page